Награди за иновации на EIT Food 2020

10. 03. 2020

Награди за иновации на EIT Food 2020

 

Актуализирана информация на 08. 05. 2020

 

 

Вие сте агро-хранителен стартъп в ранна фаза, от Южна или Източна Европа? Имате ли иновативен продукт или услуга, които биха могли да трансформират агро-хранителния сектор?

 

Кандидатствайте за Наградите за иновации и ще получите до 25 000 евро безвъзмездно финансиране.

 

Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) има мисия да трансформира хранителната система на Европа - да я направи по-добра за хората и планетата. Ето защо създадохме и Наградите за иновации на EIT Food - състезание за отличаване на предприемачи и стартъпи в ранна фаза, с цел да се подпомогне развитието на нови продукти и услуги, които могат да помогнат за трансформирането на нашата агро-хранителната система, за да стане по-здрава, по-устойчива и по-надеждна.

 

Тази година са на разположение над 200 000 евро за предприемачи и стартъпи от следните страни: България, Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, определени региони в Италия, Латвия, Литва, определени региони в Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Португалия, определени региони в Испания и Турция.

 

Наградите ще бъдат разпределени по време на 17 регионални финала, като трите най-добри стартъпа ще вземат съответно по 1000 евро, 3000 евро и 5000 евро на всеки финал. Освен паричните награди, участващите стартъпи ще се възползват от достъп до инвеститори, висококачествено обучение, както и до EIT Food общността от ментори и експерти.

 

Състезанието ще завърши с Grand Final, по време на който носителите на 1-ва награда от всички 17 държави ще се борят за спечелването на три основни награди: 10 000 евро, 15 000 евро и 25 000 евро.

 

 

Крайният срок за кандидатстване за всички държави е удължен до 24 май 2020 г.

 

Повече информация за финансовата подкрепа, допустимите държави и региони и формуляра за кандидатстване са достъпни на тази страница.

 

 

За въпроси, моля, свържете се с Юлия Боднар, RIS Startup Support Manager, (yulia.bodnar@eitfood.eu).