EIT Food Startup Awareness Event ще се проведе на 5 и 6 декември в София

04.12.2019

EIT Food Startup Awareness Event ще се проведе на 5 и 6 декември в София

Първото по рода си събитие, специално посветено на стартъпите в хранително-вкусовата промишленост EIT Food Startup Awareness Event ще се проведе на 5 и 6 декември 2019 г. в София. Събитието се организира от EIT Food - Европейския институт за иновации и технологии в храните, съвместно с Институт за агростратегии и иновации.

 

Двудневното събитие ще бъде открито в 10:00 ч. на 5 декември в „Генератор“, бул. Черни връх 47, Бизнес център Витоша, с конференция, посветена на темата „Иновации и предприемачество в агро-хранителната система в България“. Във форума ще участва министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

Дискусия по все по-актуалните теми от дневния ред на европейската агро-хранителна екосистема, свързани с цифровизацията на хранителната промишленост и преобразуването на хранителната система е сред акцентите в първия ден на EIT Food Startup Awareness Event. Във втория дискусионен панел, посветен на предизвикателствата, с които се сблъскват производителите на храни, участие ще вземат представители на сдруженията на преработвателната промишленост в България.

 

От Европейския институт за иновации и технологии в храните ще представят мисиите и дейностите на ЕIT Food като водещата инициатива за иновации в храните на Европа. Програмата на събитието продължава с представители на български стартъп компании, които ще представят своите истории за успех и иновативни хранителни инициативи.

 

Вторият ден от EIT Food Startup Awareness Event /6 декември/ е изцяло посветен на тези предприемачи и стартиращи компании, които имат високо-потенциална идея за бизнес в агро-хранителния сектор. В работилницата за предприемачи в рамките на един ден ще бъдат представени техники за самооценка на възможностите за развитие на идеята в успешен бизнес. С участниците в уъркшопа ще работят опитни обучители, които ще въведат стартиращите компании в ефективни техники за бизнес моделиране и валидиране на критичните елементи от спектъра на методологията Lean StartUp.

 

За EIT Food
EIT Food е водеща европейска инициатива за иновации, работеща върху това да направи хранителната система по-устойчива, здравословна и надеждна. Това е независим орган на Европейския съюз, създаден през 2008 г. да работи за предприемачеството и иновациите в хранителния сектор в Европа. Членовете на общността EIT Food са участници от световна класа в международната сфера на храните: над 50 партньори от водещи фирми, изследователски центрове и университети в 13 държави. Визията на EIT Food е да постави Европа в центъра на глобалната революция в иновациите и производството на храни и нейната стойност в обществото, като същевременно спомогне да се повишат уменията и предприемаческия дух в сектора и да разгърне потенциала на малките и средни предприятия. Повече за EIT Food на www.eitfood.eu.
 

 

ПРОГРАМА на EIT Food Startup Awareness Event

 

БРОШУРА на ЕIT Food Startup Awareness Event

 

Регистрация за EIT Food Startup Awareness Event